Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

«Μονό καπουτσίνο για τέσσερα χέρια»: Μια παράσταση με άποψη, λόγο και ένταση


Δε διαρκεί παραπάνω από 50 λεπτά, είναι, όμως, τόσο μεστή και πυκνή που νιώθεις ότι ο χρόνος έχει διασταλεί. Ο λόγος για τη θεατρική παράσταση Μονό καπουτσίνο για τέσσερα χέρια, που ανεβαίνει μέχρι και τις 27 Ιουνίου στο Κε.Με.Θετ.

«Μια in progress περφόρμανς για το σερβιτοριλίκι, με εξεταζόμενο υποκείμενο την Σερβιτόρα», βασίζεται σε κείμενα της μκχ, η οποία, μετά το διαδικτυακό της “coming out” ως γραφιάς, δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνάμεις της ως θεατρική συγγραφέας.

Ο λόγος της- ασθματικός, βιωματικός, έντονος, ποιητικός και βαθιά πολιτικός, αντλεί από οικείες εμπειρίες, συστήνοντάς μας μια συγγραφέα που έχει ακόμα πολλά να δώσει.

Πρόκειται, όμως, επί της ουσίας για μια συλλογική διαδικασία- και στη σύλληψη και στην εκτέλεσή της. Με αυτή την έννοια, οι τρεις επί σκηνής πρωταγωνίστριες αναδεικνύουν την πολλαπλότητα του βιώματος της Σερβιτόρας.

Ειδική μνεία χρειάζεται να αποδοθεί στην Εκάτη, η οποία, με την έντονη σωματικότητα που χαρακτηρίζει την ερμηνεία της, ενσαρκώνει το ρόλο της με τρόπο ιδανικό.

Η ευφυής χρήση πρωτότυπης μουσικής λειτουργεί, εξάλλου, σχολιαστικά στο κείμενο, προσδίδοντας ένα επιπλέον επίπεδο ανάγνωσης.

Η θεατρική παράσταση Μονό καπουτσίνο για τέσσερα χέρια, η οποία ανεβαίνει για τρίτη και τελευταία -προς το παρόν- φορά την Πέμπτη 27 Ιουνίου, είναι αφιερωμένη στην a.a.m, προσφάτως αποφυλακισμένη μητέρα δύο αγοριών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου