Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Εφετείο αναρχικού Μάριου Σεϊσίδη: Αναβολή της δίκης για τις 21 Νοεμβρίου


Απαλλασσόμενο από το βάρος της εκδίκασης μιας πολύ σοβαρής πολιτικής υπόθεσης, το Β’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανέβαλε σήμερα τη δίκη του αναρχικού Μάριου Σεϊσίδη για τις 21 Νοεμβρίου, προκειμένου να κληθούν οι αυτόπτες μάρτυρες ταμίες της ΕΤΕ Σόλωνος, έπειτα από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης Ραχιώτη και Κακαρνιά.

Δεκτό, εξάλλου, έκανε και το αίτημα διόρθωσης των πρακτικών της πρωτόδικης απόφασης στο σημείο όπου αναφέρεται η τέλεση της πράξης (της ληστείας) «με ιδιαίτερη σκληρότητα», γεγονός το οποίο επέφερε «σοβαρή βλάβη» στον παθόντα ένοπλο φρουρό της τράπεζας.

Η δίκη ξεκίνησε με την ανάγνωση του καταλόγου των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης. «Παρών», ακούστηκε από τους αλληλέγγυους, όταν εκφωνήθηκε το όνομα του πρόωρα χαμένου αναρχικού Χρήστου Πολίτη, ο οποίος είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης πρωτοδίκως.

«Έχουμε το αίτημα διόρθωσης της πρωτόδικης απόφασης», επισήμανε, παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια, ο Γιάννης Ραχιώτης, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του αναρχικού Μάριου Σεϊσίδη.

«Σε ένα σημείο του διατακτικού αναφέρεται πως η ληστεία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, γεγονός που επέφερε σοβαρή βλάβη στον παθόντα. Από το σκεπτικό προκύπτει ότι αναφέρεται απλά σε ληστεία και ληστεία από κοινού», συνέχισε.

«Επίσης, από το απόσπασμα που εκδόθηκε μετά την έκδοση της απόφασης αναφέρεται ότι καταδικάστηκε για ληστεία», συμπλήρωσε.

«Αλλάζει η ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου;», τον ρώτησε ο πρόεδρος Αλεξόπουλος.

«Τεράστια η διαφορά», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Ραχιώτης.

«Επειδή δικάζουμε ληστεία τράπεζας, το αίτημά μου είναι να κληθούν αυτοί οι 5 [αυτόπτες] μάρτυρες, γιατί αρνείται τη ληστεία ο κατηγορούμενος και είναι πολύ κρίσιμο να έρθουν οι μάρτυρες να πουν αν τον αναγνωρίζουν», επισήμανε ο ίδιος συνήγορος.

Μετά από διακοπή μίας ώρας, η έδρα έκανε δεκτά και τα δύο αιτήματα.

«Φρονώ ότι το δικαστήριο μπορεί -πρόκειται για προφανή παραδρομή- να απαλείψει τη φράση “τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα”», υπογράμμισε η εισαγγελέας Γκανέ, επιφυλασσόμενη να προτείνει σχετικά με το αίτημα κλήτευσης των 5 αυτοπτών μαρτύρων.

Ο μόνος μάρτυρας που εξετάστηκε κατά τη σημερινή δικάσιμο ήταν ο ένοπλος φρουρός του υποκαταστήματος της ΕΤΕ, ο οποίος, επαναλαμβάνοντας όσα είχε καταθέσει πρωτοδίκως, δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου, πως δεν είδε ποιος τον πυροβόλησε.

Ενόψει της κλήτευσης των αυτοπτών μαρτύρων και επικαλούμενη απουσία διαθέσιμων ημερομηνιών κατά τη διάρκεια Ιουνίου & Ιουλίου, η έδρα ανακοίνωσε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τις 21 Νοεμβρίου του 2018.

Δυναμικό «παρών» έδωσαν δεκάδες αλληλέγγυοι μέσα και έξω από το Εφετείο, ενώ χειροκρότησαν θερμά τον έγκλειστο αναρχικό, όταν εισήλθε στη δικαστική αίθουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου